Razlaga napak v Govorniku

V tem članku bom opisal, zakaj se določene napake zgodijo pri uporabi programa, pr izgovorjavi idr. in napisal postopek odprave napake.

Sintetizator spusti besedo in je ne prebere.

Možno je, da ste besedo napisali napačno. Če program ne najde prave izgovorjave, jo poizkuša narediti sam. Včasih pa se zgodi, da mu ne uspe. Zato besedo izpusti. Preverite, katero besedo izpusti in jo zamenjajte oz. popravite.

Sintetizator na spletni strani na vrne posnetka

Možno je, da strežnik za sintezo ne deluje. Možno je, da ga posodabljam ali pa je zmanjkalo elektrike strežniku, ki gosti servis za izvajanje sinteze. Pošljite mi obvestilo na strani “Kontakt” ali pa pritisnite povezavo na strani, ki opozori administratorja.

Obvestilo, da brskalnik Google Chrome ni podprt

Ker Chrome “ščiti” svoje uporabnike, ne pusti, da bi se na spletni strani s https protokolom poslala zahteva, na http protokol. Pritisnite podan link, v obvestilu. Tam bi naj delovalo.

Izgovorjava besede je napačna

Napačna izgovorjava besede se zgodi, ko sintetizator “napačno” razume besedilo in poišče napačno izgovorjavo. Možno pa je tudi, da je za besedo v sistemu napisana napačna izgovorjava. Prosim vas, da prijavite napako. Če pa želite napako odpraviti, lahko uporabite V3 sintetizatorja, s katero lahko samo prilagodite, kako naj določeno besedo izgovori. Več o tem tukaj.

Android aplikacija prikaže obvestilo “Unable to play”

To obvestilo se lahko prikaže zaradi različnih razlogov. Najpogostejši razlog pa je, da ste večkrat pritisnili gumb “Preberi”. Ko gumb pritisnete, počakajte na posnetek. Za določena besedila procesiranje traja dlje. Druga možnost pa je, da je strežnik preveč zaseden ali pa nedosegljiv.

Govornik API se ne odziva

Če imate težave z odzivnostjo Govornik API sistema je možno, da je pred vami prišlo več zahtev, ki jih mora strežnik obdelati. Zaradi precej omejenega “Uploada” s strani strežnika pošiljanje posnetka traja nekoliko dlje. Če vam pa API vrača HTTP error kode pa preverite na Govornik API strani, kaj določene kode pomenijo.