Tutorials

Razlaga napak v Govorniku

V tem članku bom opisal, zakaj se določene napake zgodijo pri uporabi programa, pr izgovorjavi idr. in napisal postopek odprave.

Sintetizator spusti besedo in je ne prebere.

Možno je, da ste napisali besedo napačno. Če program ne najde prave izgovorjave, jo poizkuša narediti sam. Kar pa se včasih zgodi, da mu ne uspe. Zato besedo izpusti. Preverite, katero besedo izpusti in jo zamenjajte oz. popravite.

Sintetizator na spletni strani na vrne posnetka

Možno je, da strežnik za sintezo ne deluje. Možno je, da ga posodabljam ali pa je zmanjkalo elektrike strežniku, ki gosti servis za izvajanje sinteze. Pošljite mi obvestilo na strani “Kontakt”.

Obvestilo, da brskalnik Google Chrome ni podprt

Ker Chrome “ščiti” svoje uporabnike ne pusti, da bi se na spletni strani s https protokolom poslala zahteva, ki ne deluje na https protokolu. Pritisnite podan link, v obvestilu. Tam bi naj delovalo.

Izgovorjava besede je napačna

Napačna izgovorjava besede se zgodi, ko sintetizator “napačno” razume besedilo in poišče napačno izgovorjavo. Možno pa je tudi, da je za besedo v sistemu napisana napačna izgovorjava. Prosim vas, da prijavite napako.

DNS records in MiniDNS

When you are entering records to MiniDNS, you need to specify the type of a record. MiniDNS supports these types:

TypeDescriptionFunction
AAddress recordReturns a 32-bit IPv4 address, most commonly used to map hostnames to an IP address of the host.
AAAAIPv6 address recordReturns a 128-bit IPv6 address, most commonly used to map hostnames to an IP address of the host.
TXTText recordOriginally for arbitrary human-readable text in a DNS record.
URIUniform Resource IdentifierCan be used for publishing mappings from hostnames to URIs.

For most cases type “A” is the best option. But if you use IPv6 protocol, then you need to use type “AAAA”. I recommend you, that you always check “Add WWW too” because if the user visits the www website of entered domain, it won’t work.